Jupiter door Plan4Flex

Het zijn woelige tijden. Maar ondanks de economische tegenwind, groeit Jupiter Uitzendbureau in Venlo razendsnel. Operations manager Gulcan Uykun bespreekt de redenen van het succes en waar volgens haar nog meer mogelijkheden liggen. En welke rol Plan4Flex daarbij speelt. 

Over het algemeen kun je zeggen dat corona niet goed is voor de uitzendbranche. Er is minder werk en eerlijk is eerlijk: de tijdelijke krachten zijn dan de eersten die er in een bedrijf of organisatie uitgaan. Ook Gulcan Uykun van het Venlose uitzendbureau Jupiter ziet deze tendens. “Het is zeker rustiger dan vorig jaar en zeker minder dan de prognose. Maar desondanks mogen we zeker niet klagen”, vertelt ze. Jupiter Uitzendbureau groeit hard: in vijf jaar tijd verviervoudigde de omzet.

Succes verklaren
Hoe valt het succes, ook en zelfs juist in deze tijd, te verklaren? Gulcan blijft bescheiden. “Ik denk dat we onze dienstverlening goed op orde hebben. We bieden een goede service aan onze klanten. Ze kunnen altijd op ons rekenen als er iets geregeld moet worden. Onze dienstverlening gaat een stap verder. En we zijn heel flexibel.” Die houding hanteert Jupiter ook richting de uitzendkrachten. “Je moet gewoon goed zijn voor je uitzendkrachten. Ga uit van jezelf: ook zij willen in goede omstandigheden werken. In de tijden dat het minder ging in de uitzendbranche, is het bij ons nooit ten koste gegaan van de uitzendkrachten. Geen hoge inhoudingen. Huisvesting en vervoer houden we niet op de kosten in. Met werknemers uit Polen hebben we ruim 20 jaar ervaring. En zij met ons. Hoe je in het verleden hebt gepresteerd, loont zich nu.”

Eerst digitaliseren, dan groeien
In 2015 startte Jupiter Uitzendbureau de samenwerking met Plan4Flex, pal voor de sterke groei van het bureau. “We zijn gaan digitaliseren voordat we gingen groeien. Als we niet in zee waren gegaan met Plan4Flex, hadden we deze groei niet op deze manier kunnen verwezenlijken. Het gaat te ver om te zeggen dat we de groei alleen aan Plan4Flex hebben te danken, maar zij kwamen wel op het juiste moment binnen om onze werkwijze te automatiseren. We wilden flink groeien en dat kon niet op de oude manier.”

Groei organiseren
Op het juiste moment op de juiste plek. Dankzij het digitaliseren en automatiseren gingen zaken als klantbehoud veel gemakkelijker. “Het kan hard gaan in de uitzendbranche en ik ben er blij om dat we ervoor gekozen hebben om eerst zaken te automatiseren en daarna zijn gaan insteken op groei.” Dat klinkt als een logische volgorde, maar vaak genoeg gebeurt het dat een organisatie pas gaandeweg ontdekt dat de oude systemen niet meer kunnen voldoen aan de gestelde ambitie. “Plan4Flex heeft ons geholpen de groei te organiseren en om nóg sneller te groeien dan we hadden gedacht. Hoe goed je zaken kan managen, helpt bij de groei.”

Voortdurende ontwikkeling
Plan4Flex ontwikkelt zich voortdurend en Gulcan is daar blij mee. Het systeem heeft ieder kwartaal nieuwe updates. “We hoeven er niet over na te denken. Het systeem heeft de nieuwe wet- en regelgeving al geïmplementeerd in de software. Dat zit gewoon goed. Dit jaar kregen we te maken met de Wet Arbeid in Balans (WAB). Ik heb zelf uiteraard gefocust op de gevolgen hiervan, maar maakte me geen zorgen over systeem.” Veranderingen worden snel doorgevoerd in het systeem. “Soms al voordat ik er zelf aan gedacht heb. En dat is fijn, want ontwikkelingen in de uitzendbranche gaan snel.”

Andere voordelen
Voor de werkwijze van Jupiter kent Plan4Flex vele voordelen en gemakken. Het inscannen van ID-bewijzen bijvoorbeeld. Voorheen was het invoeren van de gegevens handwerk. “Ik durf wel te zeggen dat we de groei hierdoor konden verwezenlijken met dezelfde hoeveelheid FTE op kantoor”, aldus Gulcan.