Waarom je de zoektocht naar personeel beter kunt uitbesteden

Een sollicitatieprocedure kan voor een werkgever al snel ingewikkeld worden. Vooral als je naar kandidaten zoekt in een specifieke branche, kan het aanbod klein zijn. Het uitbesteden van de zoektocht naar goed personeel kan dan ook vele voordelen hebben. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

Kennis van het vak
De kennis en vaardigheden die nodig zijn om een sollicitatieprocedure op te zetten die het gewenste resultaat boekt, zijn niet vanzelfsprekend. Uitzendbureaus zijn specialisten op het gebied van personeelswerving. Door een uitzendbureau in te zetten profiteert u van de vakkennis die zij bieden. Zij weten snel de juiste kandidaat voor u te selecteren uit een netwerk van gedreven werknemers en specialisten. Zo kunt u zich richten op de belangrijke werkzaamheden binnen uw bedrijf en hoeft u zich geen zorgen te maken over de lange en ingewikkelde selectieprocedure van nieuwe kandidaten. Een complete ontzorging!

Een uitgebreid netwerk
Het netwerk van een uitzendbureau is vaak veel groter dan uw eigen netwerk. Vooral als u op zoek bent naar werknemers in een specifieke branche kan het lastig zijn om een geschikte kandidaat te vinden. Door gebruik te maken van een uitzendbureau profiteert u van dit grote netwerk en zult u sneller de vacature gevuld hebben. Daarnaast heeft een gespecialiseerd uitzendbureau uitgebreide kennis van zaken en kunnen zij iemand vinden die perfect past in het sollicitatieprofiel. U weet het maar nooit, de perfecte kandidaat kan uit een onverwachte hoek komen.

Tijd en risico besparen
Het inzetten van een gespecialiseerd uitzendbureau zal veel tijd besparen. Niet alleen de sollicitatie en selectieprocedure wordt u uit handen genomen, maar ook de bijkomende administratie, verloning en jaaroverzichten worden voor u gemaakt. Daarnaast zijn de uitzendbureaus verantwoordelijk voor de medewerkers die zij voor u aannemen. De werknemer is in dienst van het uitzendbureau, dus u loopt zo min mogelijk risico. Alles wordt van A tot Z voor u geregeld.

Wij zijn Jupiter
Bij Jupiter bieden we een breed scala aan vakkennis aan in de productie-, logistieke- en foodbranche. Dit is al vijfentwintig jaar ons vak. Wij regelen alles: van werving en selectie tot performance metingen. Aan al onze werknemers worden hoge eisen gehouden. Zo kunnen wij kwaliteitswerk en de allerbeste match garanderen!

Bent u op zoek naar personeel voor een spoedklus, project of langdurige inzet? Neem hier contact met ons op