COVID-19 update: preventief testen van uitzendkrachten

In onze vorige blog schreven we over de impact die COVID-19 heeft op de personeelswerving van arbeidsmigranten. Het huidige recruitmentproces is vertraagd, omdat arbeidsmigranten bij aankomst in Nederland in quarantaine moeten. Op dag vijf mogen ze testen. Bij een negatieve test mogen ze op de zevende dag aan de slag.

Vanaf volgende week vindt er wederom een verandering plaats: we gaan starten met het preventief testen van onze uitzendkrachten.

Vanaf dag één hebben wij alle COVID-19 maatregelen uiterst serieus genomen en direct actie ondernomen door onder andere verschillende wervingskanalen te sluiten. Ondanks deze acties merken we dat er tóch extra maatregelen getroffen moeten worden om de controle te houden. Ruim 80% van onze uitzendkrachten woont op onze accommodaties. Zij verblijven op diverse locaties, waarbij op elke locatie circa 150-250 personen wonen. Daarnaast gaan wij op korte termijn nog eens 400 nieuwe medewerkers instromen bij verschillende opdrachtgevers. Kortom, het gaat om grote aantallen.

Preventief testen
Om te zorgen voor een efficiënte en verantwoorde doorstroom gaan wij vanaf april 2021 één keer per week medewerkers laten testen. Dit wordt uitgevoerd door een externe arbodienst. Met deze preventieve tests hopen we ervoor te zorgen dat onze arbeidskrachten te allen tijde voor u klaar kunnen staan en u helpen het werk uit handen te nemen. Samen zorgen we voor de beste match in flexibiliteit.

Heeft u vragen over onze aanpak, of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan hier contact met ons op. We staan u graag te woord.